19 Aralık 2010 Pazar

Benekli Çilekli Tatlı

Gerekli malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker( ben pudra şekeri koyuyorum)
1 çay bardağı zeytin yağ
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 limonun kabuğunun rendesi
2 su bardağı un
Mantolamak için malzeme
Yeteri kadar tere yağ ve mor haş haş
Şerbeti için malzeme
1.5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Krem şanti için malzeme
1 poşet toz şanti
1 çay bardağı süt
Çilek veya mevsim meyvesi
Yapılışı
Tatlıyı hazırlarken ilk önce şerbetini yapın zira soğuması gerekecek
Büyük bir tencereye suyu ve şekeri koyun kaynamasını bekleyin
Şerbet kaynayınca içine limon dilimini sıkın ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın soğumaya bırakın
Bu sırada tatlının hamurunu hazırlamaya başlayın
Derince bir karıştırma kabının içine
Yumurtaları ve toz şekeri koyun
Ve mikserle iyice çırpın
Üzerine sıvı yağı ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin
En son kabartma tozunu ve unu azar azar dökerek çırpmaya devam edin
Kek kalıbınızın içine tere yağ sürün ve mor haşhaşı kalıbın içine serpip bütün kalıba bol bol yapışmasını sağlayın
Ardından hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün ve 170 derecede ısınmış olan fırına 30 dakika pişmek üzere sürün
Pişen kekinizi fırından çıkarın ve 5 dakika bekleyin
Ardından ılımış olan şerbeti kalıbın içindeyken kekin üzerine dökün
Arından ters çevirip çıkarın ve üzerine krem şanti sıkın
Ortasına da mevsim meyvelerinizi dilimleyip servis edin
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder