30 Aralık 2010 Perşembe

SULTAN SARMASI


Üzeri ve içi için gereken malzemeler;
• 2 çay bardağı fındık ezmesi
• 4 çay bardağı dövülmüş fındık
Diğer Malzemeleri;
• 1,5 kahve fincanı irmik
• 7 tane yumurta
• 1 paket kabartma tozu

Sultan Sarmasının Yapılışı:
• Yumurta ve şekeri beş dakika boyunca mikser kabında iyice çırpın.
• Kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip, hepsini birlikte çırpmaya devam edin.
• İrmiği ilave ettikten sonra beş dk boyunca daha çırpın.
• Daha sonra fırın tepsimize yağlı kağıdı seriyoruz.
• Elde ettiğimiz bu harcı hemen tepsinin yarısını geçecek biçimde 1 cm kalınlığında olacak biçimde yayın. Spatulayla güzelce düzşleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dk. boyunca pişirin. .
• Fırından çıkardığınız kekin üstüne fındık ezmesinin yaklaşık yarısını döküp yayın, yaydıktan son dövülmüş fındığın yaklaşık yarısını üzerine serpin.
• Keki kısa köşesinden başlayıp,
sararak rulo haline getirin.
• Yaptığınız ruloyu servis tabağına koyun. Üzerine fındık ezmesi sürerek, geriye kalan fındıkları serpin. Bu şekilde 
Sultan Sarması servise hazır hale gelecektir.
• Daha sonra bir saat boyunca dolapta bekleterek servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder