25 Aralık 2010 Cumartesi

TAVUK GÖĞSÜ

Malzemeler.
* 1 Su bardağı nişasta
* 2 Su bardağı toz şeker
* 2,5 su bardağı un
* 1 adet damla sakız
* 1 litre süt
* 150-200 gram margarin (tereyağı)
* Tarçın (İsteğe bağlı)


Tavuk Göğsü Yapılışı
1 – Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasada olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya sürekli olarak devam edilir)
2 – Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
3 – 
Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğinize bağlı üzerine tarçında konulabilir.

AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder