30 Aralık 2010 Perşembe

MUZLU RULO TATLI


MALZEMELER
6 yumurta
yarım su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 bardak un
1 bardak nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
İçi için gereken malzemeler:
6 tane yaprak jelatin
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilyalı puding
3 tane muz
7 yemek kaşığı limon suyu
bir su bardağından biraz az krem şanti
100 gram fındık ezmesi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı çikolata rendesi


Muzlu Rulo Tatlısının Yapılışı:
3 yumurta ve bir kahve fincanı şekeri ve bir paket vanilyayı krema haline gelinceye kadar çırpın. Ve buna yarım bardak unu ve nişastayı ilave edin bir hamur oluşturun. Meydana gelen hamuru bir yağlı kağıt üzerine dökün.Önceden ısıtılmış bir fırında 200 derecede 10-12 dakika pişirin. Nemli ve üzerine şeker dökülmüş bir mutfak peçetesi yardımı ile keki alt üst edin. Yağlı kağıdı çıkarıp nemli peçete içinde soğumaya bırakın. Geri kalan kek malzemesi ile koyu renkli bir kek yapın yukarıda anlatılan biçimde. Bunu yaparken yağı, krem haline gelmiş yumurtayı, kakao , un, ve nişastayı kullanın.
iç için Jelatinleri çözün, buna 2 yemek kaşığı süt , şeker, vanilyalı pudingi ekleyin, geri kalan sütü içine bu malzemeyi karıştırıp pişirin. 2
muzu 5 kaşık limon suyu içinde püre haline getirin ve pudingin içine karıştırın.
Puding katılaşınca kramayı iyice çırpıp içine dökün. Açık renk keklerin yüzeyini findik ezmesi ile sıvayın ve bunun üzerine koyu renk keki koyup. Kremayı üzerine yerleştirin ve
rulo haline getirin. Üzerine purda şekeri ve çikolata rendesini dökün krema ve geri kalan muz ile süsleyip servis yapın.Muzlu Rulo Tatlısını Afiyetle Yigebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder