29 Aralık 2010 Çarşamba

NEVZİNE


Malzemelerİ:
Yaklaşık 5 su bardağı un
250 gr tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)
1,5 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat tozu
1 su bardağı pekmez

Nevzine'nin Yapılışı:
Fırını 180 (turbo 160) derecede ısıtın. Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Pekmez dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alın. Hiç mıncıklamadan, avuç ayasıyla okşar gibi karıştırarak yoğurun. Hamur birleşmevecek, parça parça bir kıvamda kalacak. Sert kıvamda olacak. Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Hamuru içine alıp gene avuç içiyle bastırarak tepsiye eşit kalınlıkta yayın. 1-2 santim kalınlıkta olmalı. Tepside bastırdığınız sırada hamur sıkılaşacak. Sıcak fırının orta rafında üzeri pembeleşene kadar, yaklaşık yarım saat fırınlayın. Bıçakla kare kare kesin. 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Sıcakken üzerine oda sıcaklığındaki pekmezi gezdirin Nevzine Tatlımızı 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder