21 Aralık 2010 Salı

AYVA TATLISI



Gereken malzemeler


3 orta boy ayva
1 su bardağı su
4 diş karanfil
1 çubuk tarçın
1 su bardağı şeker
200 gr manda kaymağı


Ayva Tatlısı








Ayva Tatlısının Yapılışı
Ayvaları soyup uzunlamasına ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarın, çekirdeklerini bir kenara ayırın. Yayvan bir tencerede 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğunu kaynatın. Ayvaları kaynar suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatın. Ayvalar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerine şekeri ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Fırını 180-200 derece arasında ısıtın. Ayvaları bir tepsiye dizin. Sıcak fırının üstten ikinci rafında üzeri hafif renk alana kadar, 5-10 dakika fırınlayın. Ayva tatlısının ortasındaki boşluklara kaymak koyarak servis yapın.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder