27 Aralık 2010 Pazartesi

FIRINDA SÜTLAÇ

MALZEMELER
5 Su bardağı süt
1 Kahve fincanı pirinç
1 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı nişasta
1 Çorba kaşığı pirinç unu
1 Çay kaşığı vanilya
1 Yumurta sarısı
1 Tutam tuz
1,5 Su bardağı su




Fırında Sütlaçın Yapılışı
Derin bir tencerede yıkanmış ve ayıklanmış pirinci bir buçuk su bardağı su ile kaynamaya bırakın.
Pirinçler yumuşmaya başlayınca süt ve bir tutam tuzu ilave edip on dakika kısık ateşte pişirin.
Nişasta ve pirinç ununu bir kahve fincanı su ile eritip sütlaca karıştırın.
5-6 dakika sonra şekeri ilve edin.
Yumurta sarısını çok az su ile sulandırın.
Vanilya ile karıştırıp sütlacın içerisine dökün.
Isıya dayanıklı kaplara boşaltın.
Kızgın fırında üzerleri kızarıncaya kadar bekletin.
Sütlaç soğuk olarak servis yapılır. Sitemizdeki diğer Sütlaç Tariflerine bakabilirsiniz.
AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder