29 Aralık 2010 Çarşamba

TRİFLE(MANDALİNALI)

MALZEMELER
2 dilim kek
10 kedidili bisküvi
1 su bardağı toz şeker
8 mandalina
200 gr çikolata
yemek kaşığı nişasta
2 yumurtanın sarısı
200 ml süt
250 gr labne peyniri
Üzeri için
250 ml krema
Çikolata parçaları
Mandalina dilimleri

Trifle(Mandalinalı) yapılışı:
Bisküvileri ve kekleri parçalara ayırın. 2 mandali­nanın suyunu sıkıp bisküvilerle beraber karıştırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta nişasta, toz şeker ve yumurta sarılarını karıştırın. Sütü kaynatıp yumurtalı karışıma ekleyin. Koyulaşınca yeni bir kaseye alıp labne peynirini ekleyip karıştırın. En son çikolatayı ekleyin.Servis yapacağınız kaselerin dibine bisküvi ve kek yerleştirin. Üzerine kalan mandalinaları dilimleyip ekleyin. Çikolatalı karışımı triflenin üzerine yayın. En üste kremayı aktarıp, mandalina dilimleri ve çikolata parçacıklarıyla süsleyip trifle(mandalinalı) tatlımızı servis yapınız..

                                                                                                  AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder