29 Aralık 2010 Çarşamba

KAYSEFE


MALZEMELERİ:
Yarım kg kuru erik
1 çay bardağı pekmez
çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz


Kaysefe'nin Yapılışı:
Erikleri bol suda 10 dakika kadar bekletin. Ovalayarak yıkayın, süzün. Uzunlamasına yarıya bölerek çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye alın. Üstünü geçecek kadar temiz suyla 1 saat kadar yumuşaması için bekletin. Üzerine pekmezi de dökün. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alın. Ayrı bir tavada kızdırdığınız tereyağını ve dövülmüş cevizi üzerine gezdirin Kaysefe tatlımızu Sıcak veya ılık servis edin.
NOT: Kaysefeyi kuru kayısı ile de hazırlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder