30 Aralık 2010 Perşembe

CEVİZLİ REVANİ TATLISI


MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvı yağ
1 su bardagı şeker
1 su bardagı ceviz
1 çay kaşıgı karbonat
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
ŞERBET İÇİN GEREKEN MALZEMELER:
4 su bardagı şeker
4 su bardagı su

Cevizli Revani Tatlısının Yapılışı:

Önce yağ, yumurta, şeker, süt çırpılır. Un, irmik ve kabartma tozu ve ceviz daha sonra eklenir. Yüksek kenarlı bir payreks kapta çok başarılı oluyor. 170° de 45 dakika pişirin. Şerbetini 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. Sıcak revaninin üzerine dökün.Yerken Revani sıcak, şerbet soğuk olacak.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder