29 Aralık 2010 Çarşamba

YASSI KADAYIF


MALZEMELERİ:
8 tane yassı kadayıf
1 çay bardağı süt
3-4 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
1 su bardağı dövülmüş
ceviz
ŞERBETİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
yarım limonun suyu

Yassı Kadayıf'ın Yapılışı:
Şerbeti hazırlamak için suyla şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın limon suyunu ekleyip şerbetin kıvamı hafif ağırlaşana kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakırı.
Yassı kadayıfların sertleşmiş kenarlarını mutfak makasıyla yuvarlaklığını bozmamaya dikkat ederek kesin. Her birini süte batırıp çıkartın.
Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırın. Yumurtaları bir kâsede iyice çırpın.Yassı Kadayıfların her birini arkalı önlü yumurtaya bulayın ve kızgın yağa atın. Pembeleşinceve kadar kızartıp süzerek yağdan alın ve soğumuş şerbetin içine atın.Yassı Kadayıf tatlımızı 
Üzerine bol ceviz serperek servis yapın.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder